Gezond en Wel

Een tijdje geleden werkten Wilfried Sluys en ik mee aan een thema-uitzending over relaties van het radioprogramma Gezond en Wel.  Dit programma wordt uitgezonden door een 8-tal lokale omroepen rondom Nijmegen. Het programma werd de week ervoor aangekondigd door een telefonisch interview met mij. Verder was het programma gelardeerd met muziek. Hieronder volgen alleen de interviewfragmenten. Je kunt erop klikken om ze te beluisteren.

1. Telefonisch interview met Marike:

2. Info over verwijzing en vergoedingen en vraag over problemen door stress in gezin:

 

3. Nog andere redenen voor relatietherapie plus voorbeeld over over ‘weinig zin in seks’:

 

 

Tijdschriften

De afgelopen jaren ben ik regelmatig door  tijdschriften benaderd voor interviews over relatietherapie. Een aantal hiervan is hieronder te lezen. De meest recente vindt u op deze pagina: Marike de Valk en Wilfried Sluys in de media.

Vriendin

Een tijdje geleden heb ik mijn medewerking verleend aan een artikel in het tijdschrift Vriendin over hoe de taken tussen partners verdeeld worden. Hieronder staat de link naar dat artikel:
V10 Dilemma taakverdeling

Libelle

In Libelle verscheen in september 2010 een interview met mij over het omgaan met sleur in relaties en het doorbreken van patronen:

https://www.mv-gestalttherapie.nl/wp-content/uploads/2010/09/Artikel_in_Libelle.pdf

Esta

Voor Esta werd ik in februari 2011 geinterviewd over hoe je relatie allerlei crises kan overleven. Dit interview heb ik gegeven samen met mijn collega Wilfried Sluys, met wie ik ook altijd in duo de relatietherapie geef. Dit interview is hier te lezen:

https://www.mv-gestalttherapie.nl/wp-content/uploads/2011/06/artikel_in_Esta.pdf

Cosmopolitan

Onlangs werd ik geïnterviewd door Cosmopolitan over het thema: jezelf verliezen en je relatie. Ik pleit in dit artikel voor ‘differentiatie”, zonder dat dat woord overigens gebruikt wordt. Differentiatie betekent: jezelf toestaan om anders te zijn dan je partner. Je kunt er meer over lezen op mijn pagina over onze visie op relatietherapie.

Het artikel in Cosmopolitan vind je hier:

COSMO_Juli2015_RelatieTypes

COSMO_Juli2015_RelatieTypes2